2009. november 8., vasárnap

Hogy az a ... (pulyka)

Ma szerettem volna egy pulykamell-sültről írni, ínycsiklandó fotóval illusztrálva, ám a sors úgy akarta, hogy csak bosszankodás legyen belőle. Szóval zsebesre vágtam egy egész pulykamellet, besóztam, borsoztam, megkentem mustárral és mézzel és elhelyeztem rajta néhány fokhagymagerezdet és rozmaringszárat. Ez után az egészet jól gúzsba kötöttem, nagy tűzön minden oldalát megpirítottam és némi bort aláöntve sütni kezdtem. Eddig minden jó volt.

Aztán 2 és fél órával később még mindig totál nyersnek tűnt. Jobb ötlet híján darabokra szeltem és úgy sütöttem tovább. Rejtély, mert a sütőmmel elvileg semmi gond sincs, de ez a nyavalyás mégis 3 óra alatt sült meg. Gondolom egy vén pulyka volt....

Mindenesetre, a fokhagyma, színes bors, rozmaring, mustár, méz kombináció nagyon jóízű :)

7 megjegyzés:

Bogarantyú írta...

Az elmúlt pár pulyka comb nekem kellemes meglepetés volt, de előtte volt néhány hasonlóan makacs pulykás élményem.

Karácsonyra gondolkozom egy egész pulyka/liba/kacsa megsütésében.

Bozót írta...

Been there, done that. Nem olyan ördöngősség, de nem árt ha tudsz valami biztos beszerzési forrást....Ja, és akkorát veszel, ami befér a sütőbe :)

Bogarantyú írta...

Egy párszor már megcsináltam az egész pulyka bulit, de most a liba izgatja a fantáziám.

Bozót írta...

Libát még én se...

Mit szólsz egy "Liba Xmas challenge"-hez?

Bogarantyú írta...

Jó ötlet! Csináljunk Xmas liba challenget!

Negra írta...

... mi a szöszt akartok csinálni???? :D

Bozót írta...

Karácsonyi libasütés pályázatot :)