2009. november 25., szerda

Még pulykaötletek 2.

Pulykamell hadvezér módra

1 csomag mélyhűtött leveles vajastészta(mazohistáknak handmade)

80 dkg pulykamellfilé

só, bors, olaj

A gombapéphez:

1 hagyma, fokhagyma

30 dkg csiperke

petrezselyem, só, bors, olaj

2 tojás

1 ek zsemlemorzsa

1. A tésztát felengedjük. A pulykahúst befűszerezzük és kis olajon körös-körül megpirítjuk.

2. A gombapéphez a hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, gombát, fűszereket, és kevergetve megpirítjuk. Langyosra hűtjük és a tojással és zsemlemorzsával képlékeny masszává gyúrjuk.

3. A leveles tésztát kinyújtjuk. A húst a gompapéppel körbetapasztjuk, és atésztára tesszük, Majd beburkoljuk. Felvert tojással bekenjük és sütjük.

0 megjegyzés: