2009. november 5., csütörtök

Tökös pite/pizza/lepény


Ez az étel egy véletlen kísérletezés eredménye, mikor is a szokványos kelt tészta alapú zöldséges pizzafélémet akartam kissé feldobni valami új hozzávalókkal. Mennyiségeket nem tudok mondani, az ilyesmi nálam szemmértékkel működik.

Tehát legyártottam a pizzatésztát(víz, olivaolaj, liszt, só, élesztő), kelesztettem, picinykét elősütöttem, eközben megfonnyasztottam egy jó adag megtisztított spenótot, elősütöttem egy darabokra vágott sütőtököt és előbányásztam a hűtőből a felvágott-maradékokat, tejfölt és sajtot. Vettem egy nagy levegőt és...

...az elősütött tésztát megkentem fokhagymás tejföllel, rárámoltam a sonkakockákat és szalámikarikákat, elrendeztem rajta a spenótot és a kockákra vágott tököt. Megborsoztam, megsóztam, reszeltem rá némi szerecsendiót és egy tonna füstölt sajtot. Aztán be a sütőbe amíg szép színe lett.

1 megjegyzés:

Negra írta...

Ezt a régi blogodban is imádtam, hogy nem csak élvezettel beszélsz róla, kísérletezel, és sütsz, de olyan profi fotókat is csinálsz a kajákról, hogy uhhhh.... :D