2009. december 20., vasárnap

Mézeskalács

Bizonyára ti is rengeteg mézessüti recepttel rendelkeztek, de nekem van egy nagyon egyszerű és sütés után azonnal PUHA, fincsi sütireceptem.

Hozzávalók:
45 dkg. liszt
25 dkg. porcukor
15 dkg. méz
1 tk. szódabikarbóna
3 egész tojás
1 fél csomag mézessüti keverék
Citromhéj, narancshéj, fahéj ízlés szerint.

Összegyúrom, folpackba csomagolom, egy estét pihentetem a hűtőben. Másnap nagyon vékonyra nyújtom, szaggatom, és megsütöm előmelegített 200 fokos sütőben, 4 PERCNÉL TOVÁBB NEM KELL SÜTNI!


Jó étvágyat hozzá!

3 megjegyzés:

Bozót írta...

Esküszöm nem akarom az érdemedet csőkkenteni, de minden mézessüti rögtön puha amit nem rontanak el:

- összegyúráskor igenis ragad a tészta. Úgy jó. Hidegen pihen, aztán ki lehet nyújtani. Ha telenyomjuk liszttel hogy ne ragadjon, szar lesz ;-)
- tényleg pár perc alatt kész! Még világosbarnás maradjon, különben kiszárad, megég, és kesernyés mellékízű, kemény pirulák lesznek.
- ha netán nagyon száraz a lakásunk levegője és kiszáradt a mézes, tegyük egy jól záródó edénybe egy fél alma társaságában. Másnapra újra puha.

Uff :)

Bogarantyú írta...

Mmmm, finom volt!

Van egy nagyon nagyon finom mézeskalács receptem, ami csak és kizárólag 3 nap után lesz puha. Isteni finom, de 3 napig a két ablak közt kell állnia (vagy a hűtőben, ha az ember nem rendelkezik dupla üveges ablakkal). Utána viszont 2-3 hétig ehető. Szóval nem minden mézeskalács azonnal puha.

Bozót írta...

Dobd a receptet, Bogár! :)