2010. január 12., kedd

Bozót 2. hét - Répafőzi

Tudom, tudom, a répafőzelék, illetve a finomfőzelék szó hallatán a népesség jelentős része minimum hányingert kap, de higyjétek el, érdemes megpróbálkozni vele. Azt a napközis masszát nem csoda, hogy nem kedveltük, de el lehet készíteni finoman, fűszeresen és lehet hogy úgy jártok, mint sokan mások akik felnőttként fedezték fel újra ezt az ételt és szerették meg.


Én úgy készítem, hogy a karikára vágott sárgarépát kevés olivaolajon lepirítom, megsózom, borsozom, adok hozzá gyömbért, kevés curryt és szerecsendiót és fedő alatt puhára párolom. Ha már puha, klasszikus habarással vagy tejszínnel tunningolom fel.

Kedvencem grillcsirkével vagy jó sós-fűszeres csirkeszárnnyal, kolbásszal. A répa édeskés íze különösen jól harmonizál a sós, ropogós sültekkel.



From Konyhamóka

0 megjegyzés: