2010. január 16., szombat

Kifli, maradékokkal töltve :o)

Kovászt készítek egy kockacukor, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej és 3 dkg élesztő keverékéből.
Ha felfutott zsupsz a többi alkotórészhez:
30 dkg liszt
5 csipet só
egy jó löttyintésnyi (olíva)olaj
1 dl tej
ízlés szerinti mennyiségű szárított oregánó, és bazsalikom.

Általában milánói makaróni szósszal töltöm, de bármi jó hozzá.
Maradék sonka, gomba,csirke-, vagy pulykamell összedarabolva, egy kis sajttal, és tojással összefogva.

A tésztát kör alakúra kinyújtom, háromszög cikkekre vágom, megtöltöm 1-1 kanálka masszával, majd kiflinek feltekerem, a szélét picit összenyomva, nehogy kimásszon a töltelék.
Megkenem tojással, és be az előmelegített sütőbe.
Középlángon sütjük, míg szép színt nem kap (15-18 perc).

Szoktam mellé egy egyszerű mártogatóst csinálni:
1 doboz tejfölt elkeverek 1 gerezd zúzott fokhagymával, pici sóval, és már ehetjük is!

0 megjegyzés: