2010. január 10., vasárnap

Minden hétre egy recept: 1. hét

Egy abszolút egyszerű és kedvenc étel: Tonhal filé zöldborsó ágyon.

Hozzávalók:
Tonhal filé
zöldborsó

bors
fokhagyma
paprika
vaj

A vajat bekeverem fűszervajnak a sóval, borssal, paprikával, izlés szerint fokhagyma porral, krémmel vagy frissen átnyomott fokhagymával. Paprika és fokhagyam helyett frissem reszelt tormát is használhatunk. A halfilét megkenem a vajjal.

Alufóliából több darabot levágok, zöldborsót halmozok rá, a tetejére teszek egy-egy halfilét, majd darabonként becsomagolom. 200 fokon rövid ideig sütöm, az utolsó 2-3 percben a fólia batyukat kinyitva, hogy meg is piruljon a hal.

A zöldborsóval tálalom, esetleg kevés krumplipürével.

1 megjegyzés:

Bozót írta...

Ilyet vegyeszöldséggel szoktam. Finom!