2010. február 19., péntek

Ha farsang, akkor fánk - 1.

1. mert ugye többféle fánkot ismerünk és farsangkor mindegyik aktuális. Tegnapelőtt a csöröge/forgácsfánk álnevűt készítettem el, abból is a ropogós változatot (ugyebár ismerjük a kelt csörögét is).


From Kaják

Hozzávalók egy átlag konyhában simán fellelhetőek:
30-50dkg liszt
5 tojássárgája
1 doboz tejföl
olvasztott vaj vagy margarin
pici só
pici cukor

Jól összegyúrjuk, pihentetjük, kinyújtjuk és rombusz alakú lapokra vágjuk. A közepükön egy vágást ejtünk és az egyik sarkát a nyíláson áthúzzuk, így nyeri el a jellemző formáját. Forró olajban hirtelen sütjük, felitatjuk róla az olajat és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk Savanykás lekvárral a legfinomabb.


From Kaják

0 megjegyzés: