1. mert ugye többféle fánkot ismerünk és farsangkor mindegyik aktuális. Tegnapelőtt a csöröge/forgácsfánk álnevűt készítettem el, abból is a ropogós változatot (ugyebár ismerjük a kelt csörögét is).
From Kaják |
Hozzávalók egy átlag konyhában simán fellelhetőek:
30-50dkg liszt
5 tojássárgája
1 doboz tejföl
olvasztott vaj vagy margarin
pici só
pici cukor
Jól összegyúrjuk, pihentetjük, kinyújtjuk és rombusz alakú lapokra vágjuk. A közepükön egy vágást ejtünk és az egyik sarkát a nyíláson áthúzzuk, így nyeri el a jellemző formáját. Forró olajban hirtelen sütjük, felitatjuk róla az olajat és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk Savanykás lekvárral a legfinomabb.
From Kaják |
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése