2009. december 23., szerda

Tojáslikőr

Íme az én verzióm (amit mellesleg interneten találtam és eddig a legjobbnak bizonyult)


Legalább 1 liter teljes tej,
3db tojás szétválasztva
3dl tejszín
1 sűrített tej
cukor ízlés szerint
vanília
2 dl whisky(vagy több)
kevés fehér rum (el is maradhat vagy aromával helyettesíthető)
szegfűszeg

A tejet duplafalú tejforralóban (ennek hiányában két egymásba illsthető edényből alkotott változatban) majdnem forrásig melegítjük, majd hozzáadjuk a cukorral habosra kevert tojássárgákat. Kevergetve melengetjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a tűzről lehúzzuk és úgy keverjük bele a tojások felvert habját. Hűlni hagyjuk és akár máris fogyasztható, de hideg helyen jól eláll.

0 megjegyzés: