2010. február 20., szombat

Ha farsang, akkor fánk - 2. - a szalagos

Oké, tudom, hogy a farsangnak kábé vége és már nagyböjt van, meg ilyesmi, de akkor is. Én ma fánkot kívántam, így fánk lett és slussz.


Tehát szalagos.
From Kaják
A közhiedelemmel ellentétben baromi egyszerű süti, csak picinykét babrás, de az is inkább csak a sütés miatt.
Fél kiló liszthez elég egy szem tojás, pár kanál olvasztott vaj vagy margarin, pici só, kevés cukor, egy élesztő, egy bögre langyos tej. Az élesztőt felfuttatjuk, aztán lehet dagasztani az összes cuccot szép hólyagos cipóvá. Langyos helyen keleszt, picit kinyújt, félbehajt, újra keleszt, félcentisre kinyújt. Nagy pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk és még egy picit kelni hagyjuk. Közepébe kis mélyedést nyomunk és forró olajban aranysárgára sütjük mindkét oldalát,porcukorral megszórjuk, lekvárral tálaljuk.


From Kaják
The English version of the recipe can be found here.

1 megjegyzés:

Márti írta...

oké,oké! de most kénytelen vagyok ilyet csinálni! :))))