2010. január 13., szerda

Bozót 3. hét - Spenótos palacsinta

(most esett le a tantusz, hogy ez már a harmadik hét...)


Spenótos krémmel töltött palacsintát már készítettem korábban is, de most úgy gondoltam, kipróbálom azt, hogy a tésztába teszem a parajt. Tehát a natúr palacsintatésztába parajpüré, pici fokhagyma, őrölt bors és só került. Az átlagosnál vastagabb palacsintákat sütöttem (ha kevesebb a spenót benne, lehet normál vékonyakat is) a masszából, majd fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálaltam.

Közben Hevelt boldogítottam a témával és egyetértettünk, hogy krémsajtos töltelékkel még finomabb lehet. De így is secc-perc elfogyott :)

Már ki is találtam a következő projektet: a háromszínű nokedli mintájára, nemzetiszínű palacsintákat fogok sütni! A piroshoz paradicsompürét, a zöldhöz spenótot teszek, a fehér meg marad a natúr tészta. Krémsajtból a spenótoshoz fokhagymás tölteléket készítek, a paradicsomoshoz talán kőrözött-jellegűt...

Mit szóltok hozzá? További ötletek?

(ja, és valaki árulja el, hova kerül a gépen a webkamerával msn-re készített kép?)

0 megjegyzés: