2010. január 20., szerda

Minden hétre egy kóser recept 1. hét: Sólet

Szombati sólet.

Hozzávalók:
50 dkg fehérbab
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 füstölt libacomb vagy mell
csipet só

A kiválogatott babot előző este beáztatjuk. Magas, szűk szájú edénybe rakjuk a bab egy részét, majd ráhelyezzük a kóser libát, és ezt fedjük be a maradék babbal, zúzott fokhagymával, apróra vágott vöröshagymát.  Ha kuglival együtt főzzük, azt a tetejére rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy a babot ellepje, sütőben egész éjszaka elrotyoghat alacsony hőfokon.

3 megjegyzés:

Bozót írta...

Hol vesz az ember füstölt libát?

Hevel írta...

A Dob utcában.

Vagy a csarnokban, csak nem kóser.

Vagy füstöl magának.

milos írta...

jól mondod de a dob uti ban van eggy ovi azzal vigyázz vagy volt :D