2010. január 15., péntek

És még egy citromos muffin, kevésbé egyszerű...

Hozzávalók:

  • 1 bögre margarin
  • 1 bögre cukor
  • 4 nagy tojás, szétválasztva
  • 2 bögre finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 bögre 100%-os citromlé vagy 3-4 citrom leve
Elkészítés:

A margarint a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojás sárgáját, jól keverjük össze. A lisztet, sütőport és a sót egy másik tálban keverjük el, majd adjuk lassanként a masszához a citromlével váltakozva. A keményre vert tojásfehérjét adjuk hozzá és keverjük meg, vigyázva, hogy ne törjük nagyon össze a habot. 3/4-ig töltsük meg a papírral bélelt vagy kimargarinozott muffin formákat és 190 fokon 20-25 percig sütjük.


6 megjegyzés:

Kósza írta...

Reggelire kérem. :)

Negra írta...

Van olyan citromlé, aminek citrom íze van?
Én sokkot kapok azoktól az ízetlen, vagy mű ízű izéktől, amit citromlé néven sikerült néha megkóstolnom... :S

Bogarantyú írta...

Andi, az Aldiban lehet kapni egy egész tűrhetőt, illetve 400 Ft körül van sziciliai a tescóban.

Bozót írta...

Nem kötekedésből, de a citromban nagyonis citromízű lé van. És kapsz hozzá még rostot és héjat is, grátisz

Bogarantyú írta...

Vacsora lett belőle. :-)

Bozót írta...

Itt is!

Kérsz cukormázas képet?