2009. november 16., hétfő

Almás- diós bögrés süti

Hozzávalók:
1 kg alma, 6 tojás, 2 bögre cukor, 2 bögre liszt, 3/4 bögre olaj, 1 csomag sütőpor, fahéj ízlés szerint, vaj és zsemlemorzsa (nekem a liszt is elég) a tepsihez

Az almát meghámozom, lereszelem, és a vajazott, lisztezett tepsibe rakom. Megszórom ízlés szerinti fahéjjal és darált dióval. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleöntöm az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Újból jól összekeverem, és az almára öntöm. 180 fokon lassan sütöm. Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, akkor sütőpapírral letakarom, míg készre sül a tészta. Villával ellenőrzöm, megsült-e. Ha kihűlt, felszeletelem, és úgy teszem tálcára, hogy az alma legyen felül. Kb. 20 perc alatt megsül.


0 megjegyzés: