Amolyan biztonsági mentésnek, hogy bármikor, bárhonnan elérhető legyen, mert nem győzöm állandóan leírogatni a kedves "érdeklődőknek". :)
Akinek van kenyérsütő gépe, az egyszerűen rakja be a hozzávalókat, és a dagasztás-kelesztés mehet ott!
400 g búzaliszt
42 g friss élesztő
1 evőkanál méz
250 ml langyos víz, vagy tej
8 evőkanál olívaolaj
5 csipet só
szezámmag
1.) A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk.
Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a mézet és a vizet.
Kevés liszttel kovászt készítünk, majd lefedve, meleg helyen kb. 10 percig kelesztjük.
2.) Ezután hozzáadjuk az olajat, sót, a megmaradt tejet és alaposan összegyúrjuk.
3.) Letakarva, meleg helyen kelesztjük. Ha láthatóan megnőtt, liszttel meghintve kivesszük, és 6 részre osztjuk.
Vigyázz, nagyon ragad a tészta, a kezünket folyamatosan lisztezni kell közben.
4.) A 6 gombócot ellapított lepénnyé formáljuk, sütőlapra tesszük, megkenjük vízzel, egy tűvel, vagy fogvájóval megszúrkáljuk, megszórjuk a szezámmaggal, és előmelegített sütőben, középlángon 25-30 perc alatt készre sütjük.
2009. november 6., péntek
Pita kenyér
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése