2009. november 5., csütörtök

"Jamie Oliver" pulykamell v. 1.0

Ezt a receptet eddig többen millió felé variáltuk, az eredetihez nem sok köze maradt, a három legfontosabb összetevőn kívül: kakukkfű, fokhagyma és barack.

Ehhez a verzióhoz kell egy nagyobb darab pulykamell, egy doboz őszibarack befőtt, némi vaj, fokhagyma (vagy granulátum), só, kakukkfű.

A besózott pulykamellbe hosszanti irányban vágok egy mély "árkot". Egy tálban összekeverem a vajat, kakukkfüvet, átpréselt fokhagymát és némi egészen apróra vágott barackot. Ezt betöltöm a pulykamellbe, majd összetűzöm. Sütőben sima tepsiben vagy sütőzacskóban puhára sütöm.

A maradék barackot feldarabolom kicsit nagyobb darabokkal, és a tűzhelyen a konzerv levével, kevés kakukkfűvel és fokhagymával felrakom főni. Egy kis pálinka vagy whisky hozzáadásával csak jobb lesz.

A pulykát felszeletelve, sárgarépás krumplipürével és a szósszal tálalom.

2 megjegyzés:

Hevel írta...

Haha, ennek egy verzióját én is csinálom!

Bozót írta...

Meg én is! (asszem a microsoft nem csinált még ennyi verziót, mint ahány ebből a receptből létezik :)