Ezt a receptet eddig többen millió felé variáltuk, az eredetihez nem sok köze maradt, a három legfontosabb összetevőn kívül: kakukkfű, fokhagyma és barack.
Ehhez a verzióhoz kell egy nagyobb darab pulykamell, egy doboz őszibarack befőtt, némi vaj, fokhagyma (vagy granulátum), só, kakukkfű.
A besózott pulykamellbe hosszanti irányban vágok egy mély "árkot". Egy tálban összekeverem a vajat, kakukkfüvet, átpréselt fokhagymát és némi egészen apróra vágott barackot. Ezt betöltöm a pulykamellbe, majd összetűzöm. Sütőben sima tepsiben vagy sütőzacskóban puhára sütöm.
A maradék barackot feldarabolom kicsit nagyobb darabokkal, és a tűzhelyen a konzerv levével, kevés kakukkfűvel és fokhagymával felrakom főni. Egy kis pálinka vagy whisky hozzáadásával csak jobb lesz.
A pulykát felszeletelve, sárgarépás krumplipürével és a szósszal tálalom.
2009. november 5., csütörtök
"Jamie Oliver" pulykamell v. 1.0
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Haha, ennek egy verzióját én is csinálom!
Meg én is! (asszem a microsoft nem csinált még ennyi verziót, mint ahány ebből a receptből létezik :)
Megjegyzés küldése