Halvány lila sejtelmem sincs, hogy mitől Dávid király ennek a kajának a neve, mindenesetre valóban fejedelmi lakoma :)
Kell hozzá pulykamell, darált dió, vaj(lehetőleg tényleg vaj és ne valami vizes margarin), whisky vagy konyak és a bundázáshoz szükséges cuccok.
A pulykamellet téglalap alakú szeletekre vágjuk - picit ki lehet püfölni ha valakinek úgy tetszik - besózzuk. Egy tálkában összenyomorgatjuk a vajat a dióval, borssal és az itallal, aztán ezt az illatos kencét rákenjük a husiszeletekre. Felgöngyöljük, (itt érdemes megtűzni egy fogvájóval) panírozzuk és olajban kisütjük. Igazi ünnepi kaja lehet belőle, de egy uncsi hétfőn is jó, sőt előre előkészíthetjük és akkor csak a sütésre kell időnk legyen.
Köretnek bármi jó, de személyes kedvencem a rozmaringos tepsis krumpli, illetve az egészben megfőzött, aztán olajban hirtelen átsütött apró krumplik.
Fotó nincs :P
2009. november 6., péntek
Dávid király
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Hm, ez valamelyik grúz vagy örmény Dávid király lehet, mert ugye a vaj miatt már nem kóser!
Csináld meg margarinnal és brandy helyett kóser szilvával! Garantálom, hogy jó lesz :)
Megjegyzés küldése