2009. november 10., kedd

Kráter

Nagy sikert aratott ma a kollégáimnál a sütim, kérik a receptet, meg hogy süssek majd sűrűn, bevitelre... :)


Na, azt azért nem, de itt a recept, és nekieshet bátran bárki!:

2 csomag vanilliás pudingporból kb. 9dl tejjel kemény pudingot főzünk, és kihűtjük.

Tészta:
5 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral, 1 cs. vanilliás cukorral, 1 dl tejjel habosra keverünk, majd hozzá adunk 1 dl olajat, 25 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaóport, 1 sütőport és az 5 tojás felvert habját.

Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, és vizes kanállal a tésztába szaggatjuk a kihűlt pudingot.

Középlángon 25-30 percig sütjük.

Közben 2 doboz 20%-os tejfölben elkeverünk 4 evőkanál cukrot, és 1 cs. vanilliáscukrot. A sütőből kivett forró tésztára egyenletesen ráöntjük, és hagyjuk, hogy megszilárduljon.

1 megjegyzés:

Bozót írta...

Így leírva aaannyira jól hangzott már korábban is, de mikor megcsináltam, a család kollektíve közölte, hogy nagyon finom, de inkább süssek almáspitét :( Pedig szerintem is tök fini! Na, majd magamnak sütök!

Amúgy saját verzióban a pudingot túróval dobtam fel :)