Bizonyára milióféleképp lehet ezt a sütit készíteni, én egy cukrász tanítványomtól tanultam és csak annyiban változtattam a "nagykönyvi" recepthez képest, hogy megengedem magamnak azt a luxust, hogy szabályszerű piskóta helyett sütőporral készült vizespiskótát készítek.
Tehát összesen 8 tojásból készült vizespiskóta-tésztát gyártok, amit háromfelé osztok. Egyik marad sárga, a másikba darált dió kerül, a harmadikba kakaó. Külön-külön kisütöm a lapokat és hagyom hűlni.
Szirupot csinálok cukorból, vízből és rumból,vaníliával, citromhéjjal.
Sárgakrémet főzök tejből, tojássárgájából, pici liszttel, cukorral és vaníliával. (0,5l tejhez 4 tojás sárgája kb)
Egy tálcára/tepsire teszem az egyik piskótalapot, meglocsolom a sziruppal, megkenem a sárgakrémmel és ráteszem a következő lapot. Így járok el a maradék lappal is.
(Van aki mazsolát és diót is tesz a rétegek közé és baracklekvárt plusz kakaóport a fölsőre)
Elkészítem a csokiöntetet olvasztott étcsokiból, cukorból, rumból, egy pici vízzel lazítva ha kell.
A tésztából kanállal galuskákat szaggatok kis tálakba, meglocsolom a csokiöntettel, tejszínhabot nyomok rá és hammm!
Elismerem, hogy munkásabb így, de annyival finomabb, hogy százszor megéri :)
3 megjegyzés:
Hát drágáim, én is ezt ismertem somlóinak.
Hát drágám, akkor állj neki és süss eggyet te is :)Műtejszínnel még kóser is lehet ;-)
háát én meg kipróbálom,biztos nagyon fini,és 25-én Andris szülinapja tehát úgyis kéne sütni,mert ez a kedvence! :)
Megjegyzés küldése