Ma már ugyan a sarki boltban is vehetünk somlóit, de a házi készítésűvel semmi se veszi fel a versenyt.
Hozzávalók:
6 tojásból készült piskóta
5 dkg mazsola
½ dl rum
1 cs. Csokoládés pudingpor
4 dl tej
3 dl tejszín
4 ek. Cukor
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A piskótát kétszer két centiméteres darabokra vágjuk. A mazsolát a rumba beáztatjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, a kakaóval és lassan hozzáadjuk a tejet és 1 dl tejszínt. Sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, az étcsokoládét és addig kavarjuk, míg a csokoládé elolvad. Ízlés szerint még rumot adhatunk hozz. Egy üveg vagy porcelántálba rétegesen rakjuk a piskótát és a krémet. Az utolsó réteg krém legyen. Hagyjuk kihűlni. Tálaláskor kis halmokat rakunk a tálkákba és a maradék tejszínből felvert kemény habbal díszítjük.
2009. november 12., csütörtök
Somlói galuska!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Jaj, nagyon szeretem, bár nagyon másképp készítem :) Majd leírom az enyémet is :)
Várom a tiédet! mert nekem is van másmilyen is de ezt nagyon szereti a család!
Megjegyzés küldése